Ovaj sajt koristi kolačiće. Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom politikom zaštite podataka.

 
 

 Deutsch   Srpski  

 

PROIZVODNJA DRVENE STOLARIJA

DRVO

b_220_180_16777215_00_images_proizvodi_ulazna_5.jpgVečno i neiscrpno u postizanju atraktivnih dizajnerskih rešenja, uvek moderno i u trendu, primenljivo u svim podenvljima i klimatskim zonama...

Toplinu koju stvara u enterijeru teško će nadmašiti bilo koji drugi materijal. Osim toga, kao prirodni materijal u dom unosi prirodu, a time i smirenost i lepotu kakvu samo priroda poseduje.


ČAMOVINA i HRAST

Vrata i prozore najčešće pravimo od čamovine (jela i smrča) a ulazna vrata i od hrasta ili od nekog drugog drveta po želji kupca.

Obrada vrata se radi na mašinama marke SCM, a prozore obrađujemo alatima marke CAUL.

 

VODENA BAZA

Finalna obrada je na vodenoj bazi. Kada je lakiranje u pitanju obavezno se rade dve ruke lakiranja sa međuslojnim brušenjem. Za ove potrebe koristimo lakove marke Milesi.

Opširnije: PROIZVODNJA DRVENE...

DRVENA STOLARIJA LABA - Tradicija duga 80 godina

GENERACIJE KOJE SU POSVETILE SVOJE ŽIVOTE IZRADI VRHUNSKE DRVENE STOLARIJE

b_220_180_16777215_00_images_ulazna_vrata_1.jpgStolarska radionica LABA osnovan je krajem 40-ih godina prošlog veka u Toponici kod Požarevca. Najpre kao mala kućna manufaktura iz koje se tokom godina razvila u savremenu radionicu spremnu da odgovori na najrazličitije zahteve klijenata.

Krajem 40-ih godina Svetislav Živojinović, koji je već u to vreme stekao reputaciju dobrog majstora stolarskog zanata, odlučio se na, za to vreme, veoma rizičan korak. Naime, u tim posleratnim godinama kada su se mnogi borili sa siromaštvom, on odlučuje da proda svo svoje imanje koje mu je koliko toliko garantovalo sigurnu egzistenciju i uloži novac u stolarsku proizvodnju. Siguran u svoje vešte ruke i znanje ni u jednom trenutku se nije dvoumio niti sumnjao u uspeh i sav novac ulaže u kupovinu savremene kombinovane mašine za obradu drveta i registruje privatnu stolarsku radionicu. Vrlo brzo se ispostavilo da je uradio pravu stvar.


Već u prvim godinama rada radionica je postala čuvena ne samo u Toponičkom kraju, već i šire.


ČETRI GENERACIJE KVALITETA

b_220_180_16777215_00_images_tradicija_70_god.jpgKasnije se u posao uključuje i njegov sin Svetomir, koji je od njega izučio zanat i sam postao odličan majstor. Time počinje priča o porodičnoj tradiciji. Kako to već biva mladi naslednik očevog zanata je s godinama preuzeo posao, a već je stasao i njegov sin Sibin.

Nove mlađe generacije sa sobom nose i nove ideje i energiju. Vrlo brzo se to ispoljilo u vidu nove savremene proizvodne hale opremljene najsavremenijim mašinama za obradu drveta, kao i novom savremenom profesionalnom komorom za lakiranje i farbanje.

Time su se stvorili uslovi da se odgovori na rastuće zahteve klijenata koji su u proizvodima stolarske radionice LABA I SIN prepoznali kvalitet kakav imaju samo vrhunski proizvodi pažljivo izrađeni spretnom rukom majstora zanata. Ovo je doprinelo da se prevaziđu krizne devedesete godine i učvrsti pozicija na tržištu.

b_220_180_16777215_00_images_img_6732-.jpgDanas kada je stasala i četvrta generacija majstora Živojinovića, Sibinov sin Miroslav, proširili smo proizvodnju kuhinja i komadnog nameštaja od masiva, čime smo upotpunili ponudu klijentima koji znaju da cene kvalitet drvene stolarije.

Opširnije: DRVENA STOLARIJA...

LABA UND SOHN - ACHTZIGJÄHRIGE TRADITION - FENSTER UND TÜREN AUS HOLZ

HOCHWERTIGE FENSTER UND TÜREN AUS HOLZ

b_220_180_16777215_00_images_ulazna_vrata_1.jpg

Die Tischlerei LABA UND SOHN wurde Ende der vierziger Jahre des vorigen Jahrhunderts im Ort Toponica bei Požarevac gegründet. Zunächst als eine kleine Familienmanufaktur, und später entwickelte sie sich in eine moderne Werkstatt die allen Anforderungen der Kunden gerecht werden konnte.

Ende der vierziger Jahre entschied sich Svetislav Živojinović, der damals schon den Ruf eines guten Tischlermeisters hatte, zu einem für die damalige Zeit sehr riskanten Schritt. In diesen Nachkriegsjahren als viele mit der Armut zu kämpfen hatten, traf er den Entschluss seinen Hof, der ihm eine gewisse Existenzsicherheit bat zu verkaufen, und das Gald in eine Tischlerei zu investieren. Da er in seine Fähigkeiten sehr sicher war hatte er keine Zweifel am Erfolg, und er investierte das gesamte Geld in den Kauf einer modernen kombinierten Maschiene für die Holzbearbeitung und registrierte eine Tischlereiwerkstatt. Sehr schnell stellte sich heraus, dass er das Richtige tat.


Schon in den ersten Jahren wurde die Werkstatt bekannt, und zwar nicht nur im Kreis von Toponica.


QUALITÄT VON VIER GENERATIONEN

b_220_180_16777215_00_images_tradicija_70_god.jpg

Später stieg auch sein Sohn Svetomir in dieses Geschäft ein, da er von seinem Vater den Beruf erlent hat und selbst ein sehr guter Tischlermeister wurde. So begann die Geschichte dieser Familientradition. Wie so oft übernahm der jüngere Nachfolger das Geschäft von seinem Vater, und auch sein Sohn Sibin war schon erwachsen.

Neue jüngere Generationen brachten neue Ideen und neue Energie. Sehr schnell führte dies zu einer neuen modernen Produktionshalle die mit modernsten Maschien für die Holzbearbeitung ausgestattet war, sowie einer neuen professionellen Kammer für das Lackieren und Bemalen.

So wurden Bedingungen geschaffen um den steigenden Anforderungen der Kunden gerecht zu werden, die die Qualität von Produkten der Tischlereiwerkstatt LABA UND SOHN erkannt haben, wie sie nur hochwertige und sorgfältig hergestellte Produkte von wahren Meistern des Fachs aufweisen können. Dies hat geholfen, damit die krisengeplagten neunziger Jahre überwunden werden und die Position auf dem Markt gesichert wird.

b_220_180_16777215_00_images_img_6732-.jpgHeute da die vierte Generation der Tischlermeister Živojinović reif ist, Sibins Sohn Miroslav, ist eine Ausweitung der Produktion von Küchen und Möbeln aus Massivholz in Planung, wodurch das Angebot vervollständigt werden würde.

Opširnije: LABA UND SOHN -...

DRVENA ULAZNA VRATA - DRVENA STOLARIJA LABA

DRVENA ULAZNA VRATA

b_220_180_16777215_00_images_proizvodi_1.JPGSva ulazna vrata izrađuju se od punog drveta, i mogu biti jednokrilna, jednoipokrilna i dvokrilna. U ponudi imamo veliki izbor naših modela koji se mogu korigovati, a u mogućnosti smo i da uradimo potpuno novi model po Vašim željama.

Vrata i prozore najčešće pravimo od čamovine (jela i smrča) a ulazna vrata i od hrasta ili od nekog drugog drveta po želji kupca.

Finalna obrada je na vodenoj bazi. Kada je lakiranje u pitanju obavezno se rade dve ruke lakiranja sa međuslojnim brušenjem. Za ove potrebe koristimo najkvalitetnije lakove.

Opširnije: DRVENA ULAZNA...

UNUTRAŠNJA VRATA - DRVENA STOLARIJA LABA

DRVENA UNUTRAŠNJA VRATA - UNUTRAŠNJA SOBNA VRATA (PANELNA VRATA)

 

b_220_180_16777215_00_images_proizvodi_unutrasnja_71.jpgPanelna sobna vrata izrađena od masiva, idealan su način da oplemenite životni prostor. Vrhunski materijali i završna obrada, kao i činjenica da su svaka pravljena ručno i sa velikom pažnjom, sa sobom nosi i izvesnu dozu prestiža.

Po želji i zahtevima kupaca izrađuju se i u vanstandardnim dimenzijama i najrazličitijeg dizajna. Pored vrata od masiva izrađujemo i vrata obložena medijapanom i u kombinaciji sa staklenim površinama.

Vrata i prozore najčešće pravimo od čamovine (jela i smrča) a ulazna vrata i od hrasta ili od nekog drugog drveta po želji kupca.

Pored vrata od masiva izrađujemo i vrata obložena medijapanom i u kombinaciji sa staklenim površinama.

Finalna obrada je na vodenoj bazi. Kada je lakiranje u pitanju obavezno se rade dve ruke lakiranja sa međuslojnim brušenjem. Za ove potrebe koristimo najkvalitetnije lakove.

Opširnije: UNUTRAŠNJA VRATA -...

Pozovite nas! +381 12 266 358
Toggle Bar